Ana içeriğe git

Haberler

Konu: STM32F0 ve iç saat(RTC) (756 Kez okunmuş) önceki konu - sonraki konu

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
STM32F0 ve iç saat(RTC)
Hazır OLED kurcalarken bir saat yapayım dedim de.  saate nasıl ayar verceğiz onu bulamdım.  CubeMx ile ilk proje anında bir değer verbiliyoruz.  bu işleri anlatan basit (Ali okuluseviyesinde) dokuman arıyorum.

Daha önce butarz bir çalışma yapmadığım konuya fransız kalıyorum.  Hertürlü yardıma açım.
https://youtu.be/oEv-5ou8zCk Comodore C64 ve/veya Amiga 500 bağışlarınız kabul edilir.

Ynt: STM32F0 ve iç saat(RTC)
Yanıt #1
iç saati çalıştıramadım gitti. ilk verdiğim değerden ileri gitmiyor. saliseyi ekran al dedğimde salisenin değişini görebiliyorum

Kod: [Seç]
/* USER CODE BEGIN 3 */
HAL_RTC_WaitForSynchro(&hrtc);
RTC_TimeTypeDef currentTime;
HAL_RTC_GetTime(&hrtc,&currentTime,RTC_FORMAT_BIN);
{

sprintf(lcd_buff, "%d:%d:%d", currentTime.Hours, currentTime.Minutes, currentTime.Seconds);
ssd1306_SetCursor(0,25);
ssd1306_WriteString(lcd_buff,Font_16x26,White);

ssd1306_UpdateScreen();
}
https://youtu.be/oEv-5ou8zCk Comodore C64 ve/veya Amiga 500 bağışlarınız kabul edilir.

Ynt: STM32F0 ve iç saat(RTC)
Yanıt #2
Hatalı kod yazmanadan dolayı çalışmıyormuş. sorunu bulup halletim. fakat 59 snde sonra 1 olduğunda birin yanında 9 kalıyor ekranı temizleme fonksiyonu oluşturmak gerekecek.



Birde saa ve tarihi ayarlamak için buton kullanıp menü vb. yapmak kaldı.
https://youtu.be/oEv-5ou8zCk Comodore C64 ve/veya Amiga 500 bağışlarınız kabul edilir.

  • klein
  • [*]
Ynt: STM32F0 ve iç saat(RTC)
Yanıt #3
sprintf(lcd_buff, "%d:%d:%d", currentTime.Hours, currentTime.Minutes, currentTime.Seconds);
format dizisini "%.02u:%.02u:%.02u" şeklinde yaparsanız  ekran temizlemenize gerek kalmaz.